Ndërlidhjet

Strasburgu dënon Rusinë për homoseksualëtGjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut tha se ka gjobitur Rusinë për shkak të mos respektimit të të drejtave të homoseksualëve, duke iu ndaluar atyre parakalimet në Moskë.

Gjykata ka bërë të ditur se Rusia ka shkelur të drejtën e grumbullimit dhe ka diskriminuar grupe njerëzish për shkak të orientimeve të tyre seksuale. Rusia duhet t'i paguajë 29'510 euro aktivistit të të drejtave të homoseksualëve Nikolai Aleksejev si dhe koston financiare të gjyqit. Aleksejev e kishte çuar çështjen në Strasburg.
XS
SM
MD
LG