Ndërlidhjet

Merkel kërkon më shumë mundësi për pakicatKancelarja gjermane, Angela Merkel ka bërë thirrje që më shumë vende pune në administratën publike t’i ofrohen personave nga komunitetet pakicë.
“Ata që vijnë nga familje migrantësh janë shumë pak të përfaqësuar në sektorët qeveritarë”, tha Merkel.

Ajo do ta ngrejë këtë temë me përfaqësuesit e bashkësive pakicë gjatë takimit që do të zhvillojë në Berlin javën e ardhshme. Takimi synon të gjejë rrugët më të mira për të shpejtuar aftësimin e migrantëve në gjuhën gjermane dhe të rrisë gamën e punëve që kryejnë këto grupime.
XS
SM
MD
LG