Ndërlidhjet

Shasivari, Nikçi dhe Alishani dënohen me kushtTrupi gjykues i përbërë nga dy gjykatës të EULEX-it dhe një gjykatësi të Gjykatës së Qarkut në Prishtinë, ka shpallur sot vendimin për të akuzuarit Shefka Shasivari, Jusuf Nikçi, dhe Ahmet Alishani.

Shefka Shasivari u shpall fajtore dhe u dënua me një vit burg me kusht për abuzim të pozitës zyrtare. Masa nuk do të ekzekutohet nëse e pandehura nuk kryen tjetër vepër kriminale në katër vitet e ardhshme.

Shasivari akuzohet se në vitin 2005, si pronare e një kompanie ka shkelur ligjin gjatë prokurimit të një automjeti të blinduar për kryetarin e Kuvendit të Kosovës.

Jusuf Nikçi u shpall fajtor për falsifikim të dokumentave zyrtarë dhe u dënua me tre muaj burg. Vendimi nuk do të ekzekutohet nëse i pandehuri nuk kryen vepër kriminale brenda një viti.

Nikçi, në cilësinë e drejtorit të buxhetit në Kuvend, kishte nxitur një person tjetër të nënshkruajë se automjeti i blinduar ishte pranuar dhe inspektuar, ndërsa makina asnjëherë nuk ishte dërguar.

Ahmet Alishani u shpall fajtor për falsifikimin e dokumentave zyrtarë dhe abuzimin e postit zyrtar, dhe u dënua me dy vjet burg. Dënimi nuk do të ekzekutohet nëse i pandehuri nuk kryen vepër tjetër kriminale brenda katër viteve.

Alishani akuzohet se qëllimisht i kishte tejkaluar autorizimet e tij, duke u përzier në prokurimin e automjetit të blinduar me qëllim të përfitimeve personale.
XS
SM
MD
LG