Ndërlidhjet

Gjashtë vende të BE-së reagojnë ndaj Lindjes së Mesme


Gjashtë vende të Bashkimit Evropian i bënë thirrje BE-së që ta rishqyrtojë politikën ndaj fqinjëve të Mesdheut pas shtypjes së protestave në vendet arabe, që të rritë ndihmat për të drejtat e njeriut..

Franca, Spanja, Greqia, Qiproja, Malta dhe Sllovenia kanë propozuar përforcimin e Politikës së Fqinjësisë Evropiane, program ndihmash i BE-së për ish vendet sovjetike dhe ato të Lindjes së Mesme.

Ato i bëjnë thirrje BE-së t’ua ndryshojë mënyrën e distribuimit të ndihmave këtyre vendeve duke u bazuar në përparimin drejt vlerave evropiane.
XS
SM
MD
LG