Ndërlidhjet

Shqipëri: Shtyhet regjistrimi i popullsisë


Qeveria e Shqipërisë ka vendosur të shtyjë për në muajin nëntor regjistrimin e popullsisë. Vendimi është marrë për shkak të afrimit të zgjedhjeve lokale.

Sipas burimeve zyrtare, regjistrimi i popullsisë para zgjedhjeve mund të sjellë probleme në terren, pasi përgjegjës për procesin janë institucionet e pushtetit vendor.

Regjistrimi i popullsisë mbi baza etnike dhe fetare është bërë objekt debati ditët e fundit, sidomos pas deklaratave të konsullit grek në Korçë, i cili u ka bërë thirrje vllehëve të regjistrohen si grekë.
XS
SM
MD
LG