Ndërlidhjet

Illinois heq dënimin me vdekjeIllinois u bë sot shteti i 16 në Shtetet e Bashkuara që e suspendoi dënimin me vdekje.

Në Illinois u ngjall debat i gjerë në vitin 1999 pasi studentët në një universitet shtetëror ishin në gjendje të dëshmojnë se një i dënuar me vdekje në fakt kishte qenë i pafajshëm.

Guvernatori i atëhershëm Xhorxh Rajan e quajti sistemin "me të meta" dhe 167 dënime me vdekje i shndërroi në burg të përjetshëm.
XS
SM
MD
LG