Ndërlidhjet

Iraku e merr përsipër fondin multi-miliardësh


Këshilli i Sigurimit i OKB-së e ka përshëndetur sot faktin që Iraku e ka marrë përsipër një fond multi-miliardësh i cili u krijua pas rrëzimit nga pushteti i Sadam Hysenit në vitin 2003, për tu siguruar se të hyrat nga gazi dhe nafta do të përdoren për ri-mëkëmbjen e ekonomisë së këtij vendi.

Këshilli e ka aprovuar një rezolutë në muajin dhjetor që i jep fund vëzhgimit nga OKB dhe menaxhimit ndërkombëtar të Fondit Ndërkombëtar për Irakun më 30 qershor.
XS
SM
MD
LG