Ndërlidhjet

Obama: Ajrin ende mund të paraqesë rrezik


Presidenti amerikan Barak Obama ka deklaruar se uragani Ajrin, mund të jetë dobësuar, por ende përbën një kërcënim për komunitetet e prekura.

Obama ka ndërprerë pushimet e tij për t’iu adresuar popullit amerikan nga Shtëpia e Bardhë.

"Edhe pse stuhia e ka dobësuar lëvizjen në veri, ajo ende mbetet e rrezikshme pasi që mund të prodhojë shira. Shumë amerikanë janë ende në rrezik serioz nga ndërprerjet e energjisë, dhe përmbytjet, të cilat mund të rriten në ditët e ardhshme”, tha Obama.

Ajrin ka shkaktuar shumë dëme duke përfshirë vdekjen e 20 personave nga përmbytjet.

Vendet e prekura nga uragani, duke përfshirë Nju Jorkun, thuhet të ketë shkaktuar më pak dëme se sa që pritej në fillim.
XS
SM
MD
LG