Ndërlidhjet

Sot fillojnë bisedimet për klimën


Rreth 20,000 zyrtarë qeveritarë dhe aktivistë të ngrohjes globale pritet të marrin pjesë në bisedimet për klimën që do të hapen sot në Afrikën Jugore.

Bisedimet në Durban shihen si mundësia e fundit për të zgjeruar kufijtë e emisioneve të gazrave të përcaktuar në Protokolin e Kiotos të vitit 1997.

Kina nuk dëshiron të anagazhohet derisa Uashingtoni të mos angazhohet, ndërsa Rusia, Japonia dhe Kanada thonë se nuk do nënshkruajnë ndonjë angazhim të ri përveq nëse nënshkruajnë emetuesit më të mëdhenjë.

Bisedimet në Afrikën Jugore parashihet të zgjasin deri me 9 dhjetor.
XS
SM
MD
LG