Ndërlidhjet

Moldavi: Nuk zgjidhet presidenti


Parlamenti i Moldavisë sot ka dështuar për të zgjedhur një president të ri.

Kryetari i parlamentit dhe presidenti i përkohshëm Marian Lupu, i vetmi kandidat, fitoi me 58 vota, por nuk mori dy të tretat e votave të nevojshme për shkak të një bojkotit nga komunistët.

Pro-perëndimore e koalicionit qeverisës nuk ka 61 vota në parlamentin 101-të fortë të nevojshme për të zgjedhur kreun e shtetit dhe opozitës komunistët - partia më e madhe në parlament - kanë refuzuar të bëjnë kompromis.

Një votim i ri për të zgjedhur presidentin e Moldavisë do të mbahet në muajin janar. Në qoftë se askush nuk fiton, parlamenti do të shpërbëhet dhe të zëvendësohet në zgjedhje të reja.

Moldavia, është një nga vendet më të varfra të Evropës, dhe ka qenë në një bllokim politik që nga viti 2009.
XS
SM
MD
LG