Ndërlidhjet

Hagë: Prokuroria "gabon", shtyhet gjykimi kundër Mlladiqit


Gjatë gjykimit, 16 maj 2012
Alfons Ori, kryesuesi i panelit gjyqësor në gjykimin e Ratko Mlladiqit, ka shtyrë për një afat të pacaktuar procesin gjyqësor, për shkak të mënyrës së paraqitjes së provave nga prokuroria.

Pezullimi erdhi vetëm një ditë pas fillimit të shumëpritur të këtij procesi gjyqësor.

Prokuroria e Tribunalit Ndërkombëtar në Hagë nuk ia ka dorëzuar disa dëshmi mbrojtjes së Mlladiqit, për çka ka qenë ligjërisht e detyruar ta bëjë.

Sipas rregullave në fuqi, mbrojtja duhet të ketë të drejtën të studiojë provat e prokurorisë, para fillimit të gjykimit.

Nuk dihet saktësisht e për çfarë provash bëhet fjalë.


Ori ka thënë se gjykatësit janë duke analizuar pasojat e këtij veprimi.

Gjykatësi ka thënë gjithashtu se gjykimi do të vazhdojë sa më shpejt që të jetë e mundur.

Prokuroria ka pranuar gabimet që ka bërë dhe nuk është ankuar në vendimin për të shtyrë gjykimin.

Mbrojtja e Mlladiqit, ndërkaq, ka kërkuar një pushim gjashtëmujor të gjykimit.
XS
SM
MD
LG