Ndërlidhjet

Izraeli shënon okupimin e Jerusalemit lindor


Jerusalem
Ministrat izrealitë kanë mbajtur një takim të veçantë të kabinetit qeveritar për të shënuar Ditën e Jerusalemit, ku 45 vjet më parë Izraeli okupoi sektorin lindor arab, gjatë Luftës Gjashtë-ditëshe.

Kabineti qeveritar ka vendosur që të ndajë 91 milionë dollarë për të krijuar një hapësirë publike në Jerusalem në 6 vjetët e ardhshëm, me qëllim që të zhvillojnë turizmin dhe infrastrukturën.

Për palestinezët, Jerusalemi Lindor është vendi ku ata dëshirojnë të formojnë kryeqytetin e shtetit të premtuar.

Aneksimi i kësaj pjese nuk është njohur ndërkombëtarisht.
XS
SM
MD
LG