Ndërlidhjet

Të mërkurën, kalimi i Venerës përballë Diellit


Ilustrim
Spekatkli i rrallë kozmik, kalimi i Venerës përballë Diellit mund të shihet të martën.

Siç raporton agjencia Associated Press, ky kalim mund të shihet në një pjesë të madhe të tokës, të martën në Hemisferën Perëndimore dhe të mërkurën në Hemisferën Lindore.

Kjo pamje nuk mund të shihet deri pas 105 vjetësh, deri në vitin 2117.

Kalimi afërsisht shtatëorësh mund të shihet plotësisht nga Paqësori perëndimor, Azia lindore dhe Australia lidnore.

Pjesët tjera të globit mund ta shohin pjesërisht këtë dukuri.

Ngjashëm si në eklipsin diellor, kjo nuk duhet të shihet direkt me sy.

Për ta mbrojtur veten nga verbërimi, duket përdorur syzet e veçanta.
XS
SM
MD
LG