Ndërlidhjet

Soyuz vendos dy satelitë në orbitë


Raketë Soyuz
Një raketë ruse Soyuz është lansuar në hapësirë nga Guiana Franceze për të vendosur në orbitë dy satelitë për sistemin global të pozicionit (GPS) Galileo.

Kjo është hera e tretë që Soyuz niset jashtë bazave të ish Bashkimit Sovjetik.

Galileo, që pritet të bëhet plotësisht operacional në fund të kësaj dekade, synon t’iu japë evropianëve autonomi nga GPS i kontrolluar nga qeveria amerikane dhe sistemet tjera të krijuara nga Rusia dhe Kina.
XS
SM
MD
LG