Ndërlidhjet

FMN alarmon për ngadalësim ekonomik


Logo e FMN-së
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) tha të shtunën se rritja ekonomike është ngadalësuar dhe se nevojiten hapa të tjerë në Bashkimin Evropian për ta përmbajtur krizën e borxheve, njofton DPA.

“Rritja globale është ngadalësuar dhe vazhdojnë të mbesin ende paqartësi të konsiderueshme dhe rreziqe të uljes”, ka thënë komiteti monetar dhe financiar në një takim vjetor të FMN-së dhe të Bankës Botërorë të mbajtur në Tokio.

Fondi ka kërkuar veprime të vendosura me qëllim të rimëkëmbjes ekonomike.
XS
SM
MD
LG