Ndërlidhjet

Vdes “reorganizatori” i identitetit të Brazilias


Katedrale në Brazilia, e dizajnuar nga arkitekti Oscar Niemeyer.
Arkitekti brazilian, Oscar Niemeyer, ka vdekur në moshën 104-vjeçare në Rio de Zhaneiro. Niemeyer ka qenë i njohur për dizajnët e tij të avancuar, duke përdorur forma dhe grafikë abstrakte.

Atij i atribuohet riorganizimi i identitetit të Brazilit, pas punës që ka bërë në ndërtesat e Brazilias.

Neimeyer ka qenë po ashtu anëtar i një ekipi arkitektësh, që ka dizajnuar ndërtesën e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork.
XS
SM
MD
LG