Ndërlidhjet

Zvicër: Më pak azilkërkues nga Ballkani


Flamuri i Zvicrës
Numri i azilkërkuesve nga vendet e Ballkanit, që gëzojnë regjim të udhëtimit pa viza, ka rënë shumë, prej se Zvicra, në fund të muajit gusht, e ka filluar procedurën e shpejtë prej 48 orësh për zgjidhjen e kërkesave për azil, ka kumtuar sot Shërbimi Federal për Migrim.

Ky shërbim, mëtutje ka njoftuar se në nëntor, numri i azilkërkuesve nga Serbia ishte 34, ndërsa nga Maqedonia 11.

Por, megjithë përshpejtimin e procedurës prej 20 gushtit, në Zvicër, në muajin nëntor ka pasur më shumë azilkërkues nga Bosnjë Hercegovina se sa në muajin tetor. Numri i tyre në nëntor ishte 33.

Në njoftimin e Shërbimit Federal të Migrimit, në Zvicër, në muajin nëntor janë paraqitur gjithsej 2376 kërkesa, ndërsa më së shumti azilkërkues janë nga Eritreja, Nigeria, Tunizia, Afganistani dhe Siria.
XS
SM
MD
LG