Ndërlidhjet

Protesta kundër dhunimit në Nepal


Kathmandu, 3 janar 2013
Qindra protestues në Nepal kanë bërë thirrje për masa të ashpra qeveritare kundër zyrtarëve, të cilët dyshohet se kanë plaçkitur dhe dhunuar një grua në aeroportin ndërkombëtar të Kathmandu-së, në muajin nëntor.

Viktima thuhet se është plaçkitur nga zyrtarët e aeroportit dhe është dhunuar nga një oficer i policisë, pasi është kthyer nga Arabia Saudite.

Të dy zyrtarët dhe polici janë arrestuar.

Komisioni Kombëtar për Gra thotë se mbi 15 për qind e grave të Nepalit vuajnë forma të ndryshme të abuzimit seksual gjatë jetës së tyre.
XS
SM
MD
LG