Ndërlidhjet

Rritet rreziku nga kanceri në Fukushima


Logo e OBSH-së
Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se njerëzit që jetojnë pranë Fukushimës në Japoni, kanë rrezik më të lartë të preken nga kanceri.

Raporti i OBSH-së vë në pah se përqindja e grave me kancer tiroid në këto zona do të jetë më e lartë për 1.25 për qind, ndërsa rritje do të shënojnë edhe rastet me kancer gjiri dhe leukemi.

Centrali bërthamor i Fukushimës, në vitin 2011, është goditur nga tërmeti dhe cunami, dhe për pasojë ka lëshuar material radioaktiv. Mijëra njerëz kanë baktisur shtëpitë, por shumë të tjerë vazhdojnë të jetojnë në zonat përreth.
XS
SM
MD
LG