Ndërlidhjet

Qeveria e Qipros dhe huadhënësit ndërkombëtarë, kanë arritur marrëveshje për një kredi ndihme prej 10 miliardë euro.

Për marrëveshjen u njoftua të hënën herët në Bruksel. Marrëveshja, pritet të shkaktojë humbje të rënda për depozituesit e pasiguruar, duke përfshirë edhe rusët e pasur.

Qiproja u përball me një afat kohor për të arritur një marrëveshje, ose të përballej me një ndërprerje të financimit nga Banka Qendrore Evropiane - një lëvizje kjo që do të kishte detyruar qeverinë të deklarojë falimentimin dhe të çonte në largimin e mundshme të Qipros nga eurozona.
XS
SM
MD
LG