Ndërlidhjet

Letonia do t’i bashkohet Eurozonës


Ilustrim
Komisioni Evropian i ka dhënë Letonisë dritën e gjelbër për t’iu bashkuar Eurozonës nga 1 janari i vitit të ardhshëm, duke thënë se vendi ka përmbushur të gjitha kushtet për një gjë të tillë.

“Jam i lumtur të njoftoj se Letonia është e gatshme të miratojë euron më 1 janar të vitit 2014, pasi ka arritur shkallë të lartë të konvergjencës së qëndrueshme ekonomike me zonën euro”, ka thënë komisionari i Bashkimit Evropian për Çështje Ekonomike dhe Monetare, Oli Rehn.

Eruozonën aktualisht e përbëjnë 17 vende anëtare. Shkalla e lartë e papunësisë është njëra nga sfidat më të mëdha, me të cilat përballet.
XS
SM
MD
LG