Ndërlidhjet

OKB e shqetësuar për të drejtat e njeriut në Afganistan


Komisionarja për të Drejta të Njeriut e Kombeve të Bashkuara, Navi Pillay.
Komisionarja për të Drejta të Njeriut e Kombeve të Bashkuara, Navi Pillay, ka thënë se emërimet e fundit në Komisionin e Pavarur të të Drejtave të Njeriut në Afganistan komprometojnë pavarësinë dhe efektivitetin e tij.

Në një deklaratë për media, Pillay ka thënë se anëtarët e këtij komisioni duhet të jenë me integritet të lartë dhe të angazhohen për të drejtat e njeriut.

Komentet pasojnë 16 emërime për pesë komisionarë të rinj nga ana e presidentit afgan, Hamid Karzai.

Emërimet janë kritikuar për lidhje të kaluara të tyre me fraksione të ndryshme politike, të përfshira në dhunën e vendit.
XS
SM
MD
LG