Ndërlidhjet

Verdikti për informatorin e Wikileaks jepet të martën


Informatori i Wikileaks, Bradley Manning duke u dërguar në gjykatën ushtarake në Fort Meade, Maryland, 25 korrik 2013
Një gjykatëse ushtarake thotë se ajo pret që të bëjë publik verdiktin të martën në lidhje me ushtarin, Bradley Manning i cili akuzohet për përkrahje të armikut duke i dhënë sekrete të SHBA-ve faqes së internetit, Wikileaks.

Gjyaktësja, Denise Lind, e paralajmëroi këtë të hënën, ditën e tretë të diskutimeve në procesin kundër Manning në Fort Meade.

25 vjeçari Manning, i cili mund të dënohet me burgim të përjetshëm nëse shpallet fajtor.

Ai gjithashtu përballet me 20 pika të tjera të akuzës në mesin e të cilave edhe atë për spiunazh, mashtrim kompjuterik dhe vjedhje pasi e ka pranuar se ka dërguar qindra mijëra dokumente sekrete dhe disa fotografi nga fronti i luftës te Wikileaks, derisa ka punuar si analist i inteligjencës në Irak.

Përgjatë paraqitjes së argumenteve finale javën e kaluar, mbrojtja ka thënë se Manning ka qenë një informator naiv i cili ka dashur që të vë në dukje krimet e luftës.

Prokurorët thonë ai është një tradhëtar që dëshiron vëmendje.
XS
SM
MD
LG