Ndërlidhjet

Hoxhaj: Kosova, gjithmonë do të jetë shtet laik


Ministri Enver Hoxhaj duke folur para pjesëmarrësve të programit veror: Feja dhe Politika e Jashtme
Kosova do të jetë gjithëmonë shtet laik ka deklaruar ministri i jashtëm Enver Hoxhaj në hapje të programit veror, “Feja dhe politika e Jashtme”.

Sipas kryediplomatit kosovar, Republika e Kosovës ka tri shtylla, demokracinë, multi-etnicitetin dhe sekularizmin.

Programi veror me këtë temë është bashkë organizuar në mes të MPJ-së së Kosovës dhe Fondacionit i cili do të zgjasë deri më 17 gusht.

Sipas një njoftimi të MPJ-së së Kosovës, “programi mirëpret 26 pjesëmarrës nga 15 shtete, duke përfshirë edhe vendet e largëta si Maroku, Kina dhe Ukraina. Ekspertë të njohur do të ligjërojnë në kuadër të një programi të larmishëm që mbulon tema si feja në kontekstin e rindërtimit post-konfliktuoz dhe rolin e fesë, kulturës dhe identitetit në Ballkan.”

Ministri kosovar ka sqaruar para pjesëmarrësve të këtij programi se “shekullor rreth Kosovës nuk ka qenë asnjëherë konflikt në baza religjioze, porse etnia dhe identiteti kanë qenë determinuesit e tij”.
XS
SM
MD
LG