Ndërlidhjet

Kusari-Lila: Embargo për produktet maqedonase vazhdon


Ministrja Mimoza Kusari - Lila
Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë Mimoza Kusari – Lila ka deklaruar për Radion Evropa e Lirë se ende nuk ka pasur ndonjë komunikim zyrtar me autoritetet e Maqedonisë

Megjithatë, Kusari – Lila shpreson se në një periudhë të shkurtër, Qeveria e Maqedonisë do të marrë vendim për heqjen e masave që ka aplikuar për qytetarët e Kosovës, i cili, sipas saj, do të pasohej me heqjen e masave nga ana e Kosovës për produktet maqedonase.

“Ka qenë një vendim shumë i rëndë i Qeverisë së Maqedonisë për qytetarët e Kosovës. Unë shpresoj që kjo mos të zgjasë dhe të gjitha pengesat të hiqen, si në raportet tregtare, si në lëvizjen e mallrave dhe të kemi një normalizim të raporteve. Nuk është ideja jonë që të kemi probleme apo konflikte me fqinjët dhe më së paku dëshirojmë që të përkeqësohet situata me ndonjë nga fqinjët me të cilët kemi raporte të mira”, ka thënë Kusari - Lila

Problemet mes Kosovës dhe Maqedonisë nisën pas një importi të kushtëzuar të miellit dhe grurit që Shkupi zyrtar ua vendosi prodhuesve kosovarë.

Më pas, qeveria në Prishtinë miratoi kundër-masa, të cilat kushtëzonin importin e disa produkteve të qumështit që prodhohen në Maqedoni.

Pala maqedonase, ndërkaq, vendosi rregulla të reja për kosovarët, ku secili që hyn në këtë territor duhet të paguajë 2 euro për veten dhe 5 euro për makinën.

Pas kësaj mase, Kosova ka filluar zbatimin e embargos për moslejimin e të gjitha mallrave maqedonase që të hyjnë në Kosovë.
XS
SM
MD
LG