Ndërlidhjet

Bjellorusia anulon një dënim me vdekje


Minsk
Në një veprim të pazakonshëm, Gjykata Supreme në Bjellorusi ka anuluar një dënim me vdekje në një rast të vrasjes.

Mbrojtësi i shquar i të drejtave të njeriut, Andery Paluda, i cili ka përcjellë rastin, ka thënë se vendimi i gjykatës është i paprecedent.

Gjykata ka vendosur që rasti kundër Alyaksamdr Hronou të rihetohet, për shkak të gabimeve procedurale.

Hronou është shpallur fajtor për vrasjen e një gruaje dhe është dënar me vdekje në muajin qershor.

Bjellorusia është i vetmi vend në Evropë që zbaton ndëshkimin kapital.
XS
SM
MD
LG