Ndërlidhjet

Rriten kostot për “shprehitë e këqija” të njerëzve


Ilustrim
Një raport i ri tërheq vërejtjen për rritje të konsiderueshme të kostove publike nër menaxhimin e sëmundjeve të shkaktuara nga “shprehitë e këqija” të njerëzve.

Raporti i Bankës Botërore, i publikuar sot, thotë se duhanpirja, varësia ndaj drogave, abuzimi me alkoolin, dhe ushqyerja e pashëndetshme, sidomos në vendet në zhvillim po rritet në “shkallë alarmuese”.

Sipas raportit, pasojat shëndetësore të shumë prej këtyre sjelljeve janë të kushtueshme për t’u bartur, ngase kërkojnë shuma të konsiderueshme të parasë publike dhe ulin produktivitetin e përgjithshëm.
XS
SM
MD
LG