Ndërlidhjet

BE: Një miliard euro ndihmë për Ukrainën


Bashkimi Evropian e ka miratuar pakon e ndihmës në vlerë prej një miliard eurosh, për Ukrainën dhe një plan për t’i ulur detyrimet doganore për mallrat e Ukrainës.

Me këtë pako synohet që të ndihmohet Kievi për t’i mbuluar nevojat e bilancit të pagesës dhe është shtesë e shumës prej 610 miliardë eurosh, që është miratuar por ende nuk është paguar.

Shkurtimi i tarifave tregtare për importin urkainas, që pritet të bëhet fuqiplotë brenda dy javësh, do të zbatohet më së largu deri në nëntor. Me këtë masë, Ukraina mund t’i kursej së paku 500 milionë euro për një vit.
XS
SM
MD
LG