Ndërlidhjet

Qytetarët e Lituanisë sot po votojnë për balotazhin presidencial


Presidentja e LItuanisë Dalia Grybauskaite
Dy kandidatët për president të Lituanisë janë në garë sot në kuadër të balotazhit që po mbahet në këtë shtet.

Dalia Grybauskaite dhe Zigmantas Balcytis janë në garë për presidentë pasi që asnjëri nga ta nuk ka arritur që të vitoj 50 për qind të votave në raundin e parë.

Grybauskaite ka qenë një kritike e zëshme ndaj veprimeve të Rusisë në Ukrainë me qka e ka rritur popullaritetin e saj.

Grybauskaite është një ekonomiste e arsimuar në Bashkimin Sobjetik dhe në Shtetet e Bashkuara.

Ajo është presidentja e parë ferëm e Lituanisë që është zgjedhur në vitin 2009, ndërsa tashmë po kandidon për një mandat të dytë.
XS
SM
MD
LG