Ndërlidhjet

Google: 500 milionë dollarë për Skybox Imaging


Kompania Google ka shpallur mbrëmë vonë se po e blenë kompaninë Skybox Imaging për 500 milionë dollarë.

Me këtë blerje, Google do të ketë mundësi t’i dërgoj flotat e veta të satelitëve për të bërë fotografime hapësinore dhe të mundësoj qasje online për rajonet e largëta në botë.

Aktualisht, Google planifikon t’i përdorë satelitët e kompanisë Skybox, që gjenden në orbitë, për ta kompletuar materialin që e liçenson nga më tepër se 1 mijë burime, përfshirë edhe komanitë satelitore.

Megjithatë, mendohet se Google shpreson të ndërtoj më tepër stalitë, që mund të përdoren për qasje në Internet në pikat në gjithë botën.
XS
SM
MD
LG