Ndërlidhjet

NASA studion dioksid karbonin në atmosferë


Ilustrim

Agjencia amerikane e hapësirës NASA ka lansuar një satelit që do të përshkruajë përqendrimin e dioksidit të karbonit – shkakut kryesor të ngrohjes globale – në atmosferën e Tokës.

Sateliti do të sillet rreth 700 kilometra mbi sipërfaqen e Tokës për dy vjet.

Misioni, që kap vlerën e 468 milionë dollarëve, ka për qëllim të rrisë njohuritë për sasinë e dioksid-karbonit në atmosferë, për burimet e tij dhe për mënyrën se si ruhet.

XS
SM
MD
LG