Ndërlidhjet

Një anije e Agjencisë Hapsinore të SHBA-së (NASA) ka arritur me sukses në orbitën përreth Marsit.

Pas udhëtimit 10-mujor në hapësirë, anija Maven ka zbarkuar në Planetin e Kuq.

Maven është dërguar atje për të studiuar atmosferëm e lartë të Marsit.

Të dhënat e Mavenit do t’iu mundësojnë shkencëtarëve që të ndërtojnë modele më të mira të kushteve aktuale dhe të kaluara klimatike në Mars.

XS
SM
MD
LG