Ndërlidhjet

Gazetari në Baku dënohet për “fjalorin vulgar”


Azerbajxhan

Një gjykatë në Baku ka dënuar një gazetar me 25 ditë burgim, nën akuzat se ka përdorur fjalë vulgare në publik.

Xalid Qarayev është gazetar i gazetës opozitare "Azadliq" (Liria).

Ai është arrestuar më 29 tetor.

Qarayev ka thënë se është i pafajshëm dhe se rasti kundër tij është i motivuar politikisht.

Autoritetet në Azerbajxhan janë kritikuar ashpër për shkelje të të drejtave të njeriut dhe për presionin e qeverisë mbi gazetarët.

XS
SM
MD
LG