Ndërlidhjet

NY: Lejohet reklama për myslimanët që vrasin hebrenjtë


Pamje nga New Yorku

Një gjykatës amerikan ka lejuar që një grup pro Izraelit të shpërndajë një reklamë nëpër autobusët urbanë të qytetit të New Yorkut, që i referohet vrasjes së hebrenjve nga muslimanët.

Në vendimin e bërë publik më 21 prill, gjykatësi John Koeltl, ka thënë se reklama është e lejueshme sipas Amendamentit të Parë të Kushtetutës amerikane, e cila e mbron lirinë e shprehjes dhe liritë e tjera.

Ai ka thënë se e ka parasysh paralajmërimin e Autoritetit të Transportit të New Yorkut, se reklama mund të nxis dhunë, por një reklamë e njëjtë u lejua në vitin 2013 pa u shkaktuar ndonjë incident.

Rasti ka shkuar në gjykatë pasi Autoriteti i Transportit të New Yorkut kishte refuzuar lejimin reklamës që thoshte “Vrasja e hebrenjve është adhurim që na ofron me Allahun”.

XS
SM
MD
LG