Ndërlidhjet

Ka përfunduar procesi i votimit për zgjedhjet parlamentare në Turqi.

Rezultatet paraprake nuk pritene menjhër, ato do të dihën pas disa orëve.

Sipas disa sondazheve paraprake, partia në pushtet e presidentit Recep Tayyip Erdogan, pritet të fitojë.

Partia për Drejtësi dhe Zhvillim e udhëhequr nga Erdogan, kërkon ndryshime në kushtetutën e vendit për të forcuar pushtetin e presidentit.

Analistët thotë se vëmendja do të përqendrohet në rezultatet e partive kryesore.

Parlamenti turk ka një total prej 550 deputetësh, ndërsa pragu minimal për një parti politike për të hyrë në parlament është 10 për qind.

XS
SM
MD
LG