Ndërlidhjet

Moldavi: Votë e ndarë në mes partive pro-ruse dhe pro-evropiane


Zgjedhjet lokale në Moldavi

Rezultatet në zgjedhjet lokale në Moldavi, tregojnë se vota është ndarë në mes të partive pro-evropiane dhe atyre pro-ruse.

Me 98.5 të votave të numëruara të zgjedhjeve të 14 qershorit, Komisioni Zgjedhor i Moldavisë ka thënë se rezultati në mes të partive pro-ruse dhe pro-evropiane janë pothuajse njësoj.

Në kryeqytet, Kishnievë as kandidati pro-evropian Dorin Chirtoaca as ai pro-rus Zinaida Greceani nuk kanë arritur që të fitojnë 50 për qind të votave, as sa kërkohet për fitore. Raundi i balotazhit do të mbahet mbas dy javësh.

XS
SM
MD
LG