Ndërlidhjet

WP kodon ueb-faqen e lajmeve


Ilustrim

Gazeta Washington Post ka nisur të kodojë pjesë të ueb-faqes së saj, për ta bërë më të vështirë për spiunët kibernetikë dhe hakerët që të monitorojnë artikujt që përdoruesit lexojnë.

Gazeta amerikane ka thënë se do që përdoruesit “të ndjehen të sigurt”, edhe pse mund të ketë rënie të përfitimeve nga reklamat.

Industritë e lajmeve thonë se kodimi “mbron integritetin e përmbajtjes së tyre dhe privatësinë e lexuesve të tyre”.

Këto pohime pasojnë përpjekjet e dyshuara të agjencive perëndimore për spiunim.

XS
SM
MD
LG