Ndërlidhjet

Dollari kanadez bie në nivele të papara


Dollari kanadez ka rënë në nivele të papara në më shumë se një dekadë, derisa çmimet e naftës dhe arit janë nën presion nga kjo gjë.

Një rënie të tillë monedha e Kanadasë nuk kishte parë që nga muaji shtator i vitit 2004.

Kjo rënie kishte filluar të vërehej gjatë verës së kaluar, kur çmimi i naftës kishte filluar të bie.

Për shkak të dobësimit të dollarit kanadez, Banka e Kandës kishte marrë vendim javën e kaluar që të ulë normën e interesit.

XS
SM
MD
LG