Ndërlidhjet

Stoltenberg në inaugurimin e qendrës ushtarake në Lituani


Jens Stoltenberg

Sekretari gjeneral i NATO-s Jens Stoltenberg ka marrë pjesë në inaugurimin e një qendre ushtarake në kryeqytetin e Lituanisë, i cili u krijua për shkak të kërcënimit të sigurisë nga Rusia.

Stoltenberg iu bashkua presidentes sw Lituanisë Dalia Grybauskaite për këtë ceremoni në Vilnius.

Ai e përshkroi njësinë e re si një "hap të madh drejt një solidariteti më të madh, fuqi më të madhe dhe gatishmëri më të madhe".

Njësia për Forcë Integruese e NATO-s (NFIU) është një nga gjashtë selitë e vogla të hagura gjatë këtij muaji në Bullgari, Estoni, Letoni, Lituani, Poloni dhe Rumani.

Këto pritet të jenë funksionale deri në muajin korrik të vitit 2016.

XS
SM
MD
LG