Ndërlidhjet

Francezët votojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve rajonale


Ilustrim

Qytetarët e Francës sot po votojnë në raundin e dytë të zgjedhjeve rajonale.

Partia e ekstremit të djathtë në Francë, Fronti Kombëtar, ka më së shumti rajone që i ka fituar në raundin e parë që është mbajtur javën e kaluar, dhe atë gjithsej 13-të.

Fronti Kombëtar synon që për herë të parë të ketë udhëheqësinë e një rajoni.

Por, Fronti Kombëtar përballet me një betejë të vështirë ngase Partia Socialiste e cila është në pushtet, i ka tërhequr dy kandidatët e saj nga rajonet kryesore, ndërsa iu ka bërë thirrje votuesve që t'i mbështesin repubublikanët konservatorë që udhëhiqen nga ish-presidenti, Nicolas Sarkozy.

Sondazhet e opinionit kanë treguar se popullariteti i Frontit Kombëtar, parti që kundërshton migracionin dhe Bashkimin Evropian, është rritur pas sulmeve në Paris.

Rajonet franceze kanë kompetenca të gjera mbi transportin lokal, arsimin dhe zhvillimin ekonomik.

XS
SM
MD
LG