Ndërlidhjet

Obama ndalon importin e mallrave të punës së detyruar


Presidenti amerikan, Barack Obama

Presidenti amerikan, Barack Obama e ka mbyllur hapsirën ligjore që lejonte importimin e mallrave që prodhoheshin nga puna e detyruar e fëmijëve.

Kjo gjë mund të sjellë pasoja për eksportin e pambukut nga tregjet e Azisë Qendrore.

Ky veprim i Obamas është përshëndetur nga grupet e të drejtave të njeriut, edhe pse ende është e paqartë nëse zyrtarët doganorë amerikanë do ta zbatojnë këtë ndalesë menjëherë.

Puna e detyruar e fëmijëve, për të mbledhur pambuk në Azinë Qendrore, është cilësuar si shfrenim dhe aktivistët ka kohë që bëjnë fushatë për t’i bindur autoritetet qeveritare që ta ndalojnë këtë praktikë.

XS
SM
MD
LG