Ndërlidhjet

Afro 60 milionë pakistanezë jetojnë nën vijën e varfërisë


Pakistan

Afro 60 milionë njerëz jetojnë nën vijën e varfërisë në Pakistan, bën të ditur një raport i ri i qeverisë atje.

Raporti nga Komisioni i Planifikimit i Pakistanit nxjerr në pah se nivelet e varfërisë janë trefishuar në 29.5 përqind nga 9 përqind, sa kanë qenë llogaritjet e mëparshme.

Sipas raportit, të rriturit në 7.6 milionë familje fitojnë më pak se 3,000 rupi apo 30 dollarë në muaj.

Qeveria pakistaneze është duke bërë përpjekje të ringjallë ekononimë, e cila është shkatërruar nga dhuna e militantëve dhe kriza paralizuese me energji elektrike.

XS
SM
MD
LG