Ndërlidhjet

PDK përkrah unanimisht ratifikimin e Demarkacionit me Malin e Zi


Kryetari i PDK-së, Kadri Veseli

Kryesia e Partisë Demokratike të Kosovës i ka dhënë mbështetje unanime ratifikimit të Marrëveshjes për Kufirin Shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi. Në mbledhjen që ka mbajtur Kryesia e PDK-së, nën drejtimin e kryetarit të saj, Kadri Veseli është thënë se pas diskutimeve konstruktive dhe dëgjimit të gjitha argumenteve për procesin e shënjimit të vijës kufitare, duke u nisur nga përgjegjësia shtetërore, ka vendosur unanimisht që të përkrah miratimin e Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes.

“Konsolidimi i shtetit, partneriteti me ShBA-në e BE-në, dhe përshpejtimi i proceseve integruese për qytetarët tanë, është me rëndësi jetike për të ardhmen tonë perëndimore”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga PDK.

Kjo parti politike konsideron se shënjimi i kufirit mes Kosovës dhe Malit të Zi është një detyrim kushtetues dhe obligim ndërkombëtar që kontribuon drejtpërdrejtë në konsolidimin e sovranitetit, në integritetin territorial dhe në forcimin e subjektivitetit ndërkombëtar të shtetit të Kosovës.

XS
SM
MD
LG