Ndërlidhjet

Obama: Ushtria është frymëzim për unitetin kombëtar


Presidenti i SHBA-së, Barack Obama.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, tha se populli amerikan duhet të bashkohet pas zgjedhjeve të kësaj jave dhe se frymëzimin mund ta gjejë tek ushtarët.

Duke folur në Ditën e Veteranëve në Varrezat Kombëtare të Arlingtonit, Obama tha se ushtria amerikane është institucioni më i shumëllojshëm i SHBA-së, i cili përbëhet nga imigrantë dhe amerikanë, që përfaqësojnë të gjitha fetë apo asnjë fe.

Ai tha se të gjithë ata janë të përkushtuar në “shërbimin e përbashkët”.

Zgjedhja e Donald Trumpit president i SHBA-së ka çuar në protesta në gjithë vendin.

Para se të fliste, Obama nderoi veteranët duke vënë kurora me lule në Varrin e të Panjohurve.

XS
SM
MD
LG