Ndërlidhjet

Lajm i jashtëzakonshëm

Hagë: Shqyrtohen ankesat e të dënuarve për krime të luftës në Bosnjë


Pamje nga procesi gjyqësor kundër 6 kroatëve të Bosnjës në Gjykatën për krime të luftës në Hagë, në vitin 2013

Në Tribunalin e Hagës sot fillon dëgjimi lidhur me apelin e ish-liderit kroat në Bosnjë Hercegovinë, Jadranko Përliq, dhe pesë personave të tjerë.

Këta gjashtë kroatë të Bonjës janë dënuar në vitin 2013 nga Tribunali i Hagës me burg në kohëzgatje prej 10 e deri në 25 vjet, për krime të luftës dhe krime kundër njerëzimit, gjatë luftës në periudhën 1992-1995 në Bosnjë-Hercegovinë.

Ky dëgjim pritet të zgjasë disa ditë.

Jadranko Përliq ishte dënuar me 25 vjet burg lidhur me akuza për vrasje dhe dëbim të myslimanëve gjatë luftës.

Ai ishte president dhe më vonë kryeministër i të vetëshpallurit shtet i kroatëve të Bosnjës, me emrin Herceg-Bosnja.

Të 6 personat e dënuar i kanë hedhur poshtë akuzat dhe kërkojnë proces të ri gjyqësor ose reduktim të dënimeve të tyre.

XS
SM
MD
LG