Ndërlidhjet

WP: Administrata Trump do t’ia rikthejë Rusisë komplekset diplomatike


Presidenti Donald Trump në Zyrën Ovale.

Gazeta Washington Post raportoi se administrata e presidentit amerikan, Donald Trump, ka ndërmarrë hapa për t’i rikthyer Rusisë dy komplekse diplomatike, të cilat i janë marrë në muajin dhjetor.

Washington Post citoi disa “njerëz që janë në dijeni” për shkëmbimet midis diplomatëve amerikanë dhe rusë për çështjen.

Administrata e ish-presidentit amerikan, Barack Obama, e ka nxjerrë personelin rus nga komplekset – njëri në Merilend, tjetri jashtë Nju Jorkut – në përgjigje të ndërhyrjes së dyshuar ruse në zgjedhjet në SHBA dhe keqtrajtimit të diplomatëve amerikanë në Rusi.

Obama ka thënë se komplekset “janë shfrytëzuar nga personeli rus për qëllime të lidhura me inteligjencën”.

Që atëherë, zyrtarët rusë kanë thënë vazhdimisht se rikthimi i pronave është kusht për përmirësimin e marrëdhënieve, të cilat mbesin të tensionuara, pavarësisht deklaratave të presidentit Trump në vitin 2016 se ai do t’i përmirësojë ato.

XS
SM
MD
LG