Ndërlidhjet

Goran Rakiq zgjidhet kryetar i Listës Serbe


Goran Rakiq, foto arkiv

Kryetari i Komunës Mitrovicës së veriut, Goran Rakiq është zgjedhur kryetar i Listës Serbe. Në mbledhjen e mbajtur, Lista Serbe ndryshoi edhe disa amendamente të statutit si dhe caktoi kryesinë prej 9 anëtarëve.

Kryetari i zgjedhur, Rakiq tha se në fazën e ardhshme të zhvillimeve do të angazhohet që Lista Serbe të angazhohet edhe më shumë për të drejtat e komunitetit serb dhe komuniteteve tjera pakicë në Kosovë.

Po ashtu, është marrë vendim që Lista Serbe tash e tutje, të gjitha vendimet t’i marrë me konsensus në kryesinë e partisë dhe në konsultime me Beogradin zyrtar. Qëllimi politik i Listës Serbe u tha se është që të ruhen interesat serbe në Kosovë.

Para Rakiqit, Listën Serbe e ka drejtuar Sllavko Simiq.

XS
SM
MD
LG