Ndërlidhjet

Qeveria ruse propozon gjoba për shpërndarjen e gazetave të huaja


Ilustrim

Ministria e Komunikimeve të Rusisë, e ka përgaditur një projektligj, i cili do të gjobiste shpërndarjen gazetave dhe revistave nga vendet e huaja, pa lejen e qeverisë.

Zëvendësministri, Aleksei Volin, ka thënë për Interfax, se ligji do të ketë cak, “individët”, që shpërndajnë publikime të huaja pa licencë.

Ai ka thënë se gjobat nga 1,000-30,000 rubla (16-500 dollarë).

Vendimi për një dënim të tillë është planfikuar të përfshihet në një nga ligjet aktuale në Rusi.

Volin ka thënë se legjislacioni i propozuar nuk ndalon shumëfishimin e artikujve të huaj që janë nga mediat ruse, ose shpërndarjen e artikujve individual në forma tjera.

XS
SM
MD
LG