Ndërlidhjet

Hungaria kërkon 400 milionë euro nga BE-ja për të ndalë migrantët


Hungari

Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban do të kërkojë nga Bashkimi Evropian që të financojë gjysmën e kostos së masave të mbrojtjes kufitare të Hungarisë, për të mos lejuar hyrjen e migrantëve, ka thënë një ndihmës i Orbanit.

Shefi i stafit të kryeministrit hungarez, Janos Lazar ka thënë se Orban do t’i shkruajë presidentit të Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, për të kërkuar që Komisioni Evropian të kontribuojë me rreth 400 milionë euro, raporton Reuters.

Ai ka thënë se Hungaria, duke forcuar kufirin me Serbinë dhe Kroacinë, përmes ndërtimit të gardhit, vendosjes së policisë dhe ushtrisë “ka mbrojtur të gjithë banorët e Evropës nga vala e migrantëve ilegalë”.

Sipas tij, është koha që BE-ja ta ndihmojë Hungarinë, ashtu siç i ka ndihmuar Italisë, Greqisë dhe Bullgarisë.

“Standardet e dyfishta nuk duhet të aplikohen”, ka thënë Lazar në një konferencë për media.

Më 2015, qindra mijëra migrantë, që po iknin nga lufta dhe varfëria, kanë kaluar nëpër Hungari, për të vazhduar në vendet e Evropës Perëndimore.

Hungari ka ndërtuar një gardh përgjatë kufirit, për të parandaluar hyrjen e migrantëve ilegalë.

XS
SM
MD
LG