Ndërlidhjet

OKB kërkon më shumë kohë për hetimin e dhunës në Mianmar


Marzuki Darusman

Shefi i hetimeve për dhunën në Mianmar, në Kombet e Bashkuara, ka kërkuar nga Këshilli për të Drejtat e Njeriut të Kombeve të Bashkuara më shumë kohë për hetim, rreth deklaratave për vrasje, torturë, dhunë seksuale, përdorim të minave tokësore dhe djegijeve të fshatrave.

“Ne do të shkojmë aty ku provat na dërgojnë”, ka thënë udhëheqësi i misionit për gjetjen e fakteve, Marzuki Darusman, para se të kërkonte zgjatje të hetimeve për gjashtë muaj.

Ambasadori i Mianmarit, Htin Lynn, tha se hetimi i Darusman-it ishte “i dobishëm” dhe tha se Mianmari, po merr masa kundër terrorizmit dhe po bën përpjekte për të riktyer paqen.

XS
SM
MD
LG